MEESTERSCHILDERS

Enkele specialismen binnen Van den Bogaard Schilderwerken, zijn het uitvoeren van restauratiedecoraties m.b.t. stuc- en schilderwerk, hout en marmerimitaties en het aanbrengen van nieuwe decoratiemotieven. Specialismen:

  • Marmer-imitaties
  • Hout-imitaties
  • Vergulden

Van den Bogaard Meesterschilders was in 2011 winnaar van de nationale Schildersvakprijs in de categorie decoratieschilderwerk.

 


Juryrapport categorie Decoratieschilderwerk.

‘Het decoratieschilderen lijkt in ons land een opleving mee te maken. Niet alleen bij restauraties is er aandacht voor oude technieken en het herstel van decoratieve schilderwerken, ook in nieuwe projecten worden hout- en steenimitaties en andere schildertechnieken weer meer gevraagd. Een verheugende ontwikkeling, omdat het om een bijzonder ambacht gaat waar veel kennis, begrip, klantgerichtheid en talent voor vereist zijn.

Velen kunnen wel ‘iets’ in het decoratievak, maar er zijn er maar weinig die er met kop en schouders bovenuit steken. Over de genomineerden in deze categorie dit jaar veel lof: alle drie de projecten zijn kundig, met veel gevoel en esthetisch verantwoord uitgevoerd. Er is echter één project bij van zo’n adembenemende schoonheid dat die de prijs niet kan ontlopen. Het gaat om een groot werk, dat veel inspanning heeft gekost. Het resultaat is verbluffend. Met schijnbaar vederlicht gemak is een imitatie van de natuur geschilderd in bijna perfecte verhoudingen. Met gevoel voor harmonie waardoor het geheel, ondanks de gigantische oppervlakken, een rustige, voorname indruk geeft. En dit alles in zeer korte tijd, door één schilder, die dan ook de hoogste eer verdient.

De winnaar in deze categorie is: Van den Bogaard Meesterschilders met de Sterrewacht in Leiden.